
Kategorie
















Odzież Jednorazowa dla Gastronomii
Odzież jednorazowa została stworzona z myślą o zapewnieniu maksymalnego poziomu bezpieczeństwa pracowników. Wśród najważniejszych stawianych wymogów przepisów BHP w gastronomii jest stosowanie odzieży ochronnej zapewniającej odpowiednią higienę pracy oraz bezpieczeństwo pracujących osób i Klientów.
Kucharze powinny stosować czepki na głowę, aby zapobiec możliwości dostania się włosów do przyrządzanych potraw. Czepek wykonany z włókniny polipropylenowej jest wygodny w użytkowaniu i zapewnia odpowiedni poziom ochrony. Zamontowana gumka, zapobiega zsuwaniu się produktu.
W naszej ofercie dostępny jest w dwóch wariantach kolorystycznych: białym oraz niebieskim.
Osłona przedramienia to także istotny element odzieży ochronnej. Zarękawki jednorazowe, foliowe (PE), zakończone obustronnie elastyczną gumką w tunelu zapobiegają zsuwaniu. Dzięki zastosowaniu właściwego materiału (polietylenu) mogą być dopuszczone do kontaktu z żywnością. Odpowiednia gramatura tego materiału, zapewnia także wysoką trwałość produktu.
Ważnym produktem chroniącym ręce przy krojeniu potraw są rękawice, które stanowią barierę między skórą człowieka, a żywnością, która następnie jest podawana w lokalu gastronomicznym. W naszym sklepie dostępne są rękawice nitrylowe w różnych kolorach: niebieskim, czarnym, różowym, fioletowym oraz rękawice foliowe.
Rękawice nitrylowe to doskonałe rozwiązanie dla osób, które są uczulone na lateks. Wykonano je z wolnego od białek alergicznych syntetycznego kauczuku nitrylowego. Dzięki teksturowanej powierzchni na końcach palców zapewniają lepszy chwyt.
Szeroka gama kolorów pozwala na dobór produktu według własnych preferencji.