Profesjonaliści z całego świata znów zgromadzą się razem, gdyż już w dniach 27-29 września 2023 r. organizowana jest kolejna edycja Międzynarodowych Targów Poznańskich. To kluczowe wydarzenie dla całej branży spożywczej. Targi Polagra FOOD to nie tylko okazja do reklamy własnej poprzez wystawy, ale również miejsce spotkań i rozszerzenie kontaktów biznesowych na arenie krajowej oraz międzynarodowej. MTP Poznań od lat jest sprawdzonym miejscem, gdzie można śledzić innowacje oraz osiągnięcia całej branży.
Nie zapominajmy również o atrakcjach dla restauracji, specjalistów z branży gastronomicznej, jak również szefów kuchni, którzy w ramach targów mogą uczestniczyć w szkoleniach i konkursach. Organizatorzy przewidują bogaty program:
- Kulinarny Puchar Polski;
- Festiwal Kawy;
- Warsztaty i kursy herbaty;
- Chłodnictwo&Klimatyzacja: Punkt Konsultacji technicznych i prawnych
- Debata: Sytuacja na rynkach strategicznych produktów spożywczych i najpilniejsze wyzwania itd. itp.
- Bezpieczeństwo żywności dla sieci, małych sklepów, gastronomii i klientów indywidualnych
- Eksperckie wykłady dla branży HoReCa
- Popyt na funkcjonalne produkty mleczarskie
- Reklama i oznakowanie żywności w kontekście najnowszych zmian prawnych i nowych trendów
- Kurczak wywrotowiec – czy mięso komórkowe wkrótce zawładnie żołądkami i portfelami polskich konsumentów
- Konkurs Master Baker – kategoria: Koła Gospodyń Wiejskich
- Urzędowe kontrole żywności - praktyczny przewodnik po zmianach w przepisach krajowych i unijnych
- Gastronomiczna wyprawa po zysk. Sześć kluczowych wskaźników finansowego zarządzania lokalem
Wystawcom targów Polagra FOOD 2023 życzymy powodzenia w walce o Złoty Medal MTP, aby jednak zwiększyć swoje szanse, zachęcamy Państwa do przeglądnięcia oferty sklepu fryda.com.pl. gdzie znajdą Państwo odzież gastronomiczną, w której zaprezentujecie się bardzo dobrze
Nie mogło również zabraknąć rywalizacji dla pasjonatów w dziedzinie piekarstwa i cukiernictwa. Podczas Międzynarodowych Targów Poznańskich odbędzie się finał Master Baker – konkursu organizowanego przez Stowarzyszenie Polska Ekologia. Rywalizujący zostali podzieleni na następujące kategorię: zawodowcy, uczniowie (szkoły o profilu gastronomicznym), amatorzy i Koła Gospodyń Wiejskich. Najlepsi w Polsce będą mieli za zadanie przygotować pieczywo według własnych receptur. Produkty takie jak mąka, ziarna i dodatki zostaną zapewnione przez organizatora, natomiast uczestnik może zabrać ze sobą składniki specjalne, aby postawić innym wyżej poprzeczkę. Do tych zmagań zachęcamy się wyposażyć w Bluzy gastronomiczne i kitle oferowane przez naszą firmę.
(fot. polagra.pl)