![]() |
![]() |
fot. fryda.com.pl
Kalosze do przemysłu spożywczego DUNLOP ACIFORT CLASSIC+
Szukasz wytrzymałych, wygodnych i spełniających odpowiednie normy białych gumowców roboczych? Mamy dobrą wiadomość - w naszym sklepie pojawiły się właśnie profesjonalne kalosze do przemysłu spożywczego DUNLOP ACIFORT CLASSIC+. Nowe gumowce HACCP doskonale nadają się do przemysłu i przetwórstwa spożywczego - charakteryzuje je nie tylko wysoki poziom wykonania ale również większa wytrzymałość i trwałość w porównaniu do obuwia piankowego. Ponadto kalosze Dunlop Acifort Classic+ najeżą do jednych z najlepszych butów HACCP dostępnych na polskim rynku, ponieważ spełniają rygorystyczne wymagania dotyczące odporności na poślizg. Obuwie HACCP dostępne na stronie sklepu internetowego:
Zalety kaloszy Dunlop Acifort Classic+
Bez wątpienia kalosze Dunlop Acifort Classic+ to dobry wybór dla firm zajmujących się przetwórstwem żywności. Obuwie nie tylko zapewnia wysoki poziom bezpieczeństwa i higieny (spełnia normę EN ISO 20347:2012 O4 FO SRC) ale posiada również wiele innych zalet. Po pierwsze jest w 100% wodoodporne a podeszwa wykona z PCV jest antypoślizgowa i olejoodporna. Gumowce są również wytrzymalsze od klasycznego obuwia piankowego co zapewnia im dłuższy okres użytkowania. Białe gumowce Dunlop mimo swojego koloru są łatwe w czyszczeniu co jest niezwykle istotne w przetwórstwie spożywczym. Producent zadbał również o to aby kalosze były odpowiednio dopasowane a przez to wygodne i zapewniały komfort użytkownikowi nawet po wielu godzinach pracy.
fot. fryda.com.pl
Norma EN ISO 20347:2012 O4 FO SRC:
Białe gumowce Dunlop Acifort Classic+ są testowane i certyfikowane zgodnie z normą EN ISO 20347: 2012. Gumowce spełniają rygorystyczne wymagania dotyczące odporności na poślizg i są zgodne zarówno z SRA, jak i SRB. Test podeszwy odbywa się na podłogach z płytek ceramicznych pokrytych rozcieńczonym roztworem mydła natomiast odporność na poślizg SRB sprawdza się na podłogach stalowych pokrytych gliceryną. Następnie mierzy się współczynników tarcia w poślizgach przechyłu w przód i w stanie płaskiego poślizgu. Otrzymane wyniki są bardzo dobrym wskaźnikiem rzeczywistej odporności na ślizganie butów HACCP w praktyce na śliskich powierzchniach z płytek i stali, które to najczęściej występują w zakładach przemysłu spożywczego.
fot. fryda.com.pl